keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Matkalla oman alanne Wikipediaksi?


Mieti hetki syitä, miksi vierailet Wikipediassa jonne kuka tahansa voi luoda sisältöä ja jota silti pidetään uskottavana ja hyvinkin varman tiedon lähteenä? Et tiedä kirjoittajia, mutta systeemi toimii hyvin ja käyt lukemassa mitä ihmeellisimpiä tietoja tästä yhdestä maailman tunnetuimmasta verkkoportaalista. Siksi, että sinne tulee joka päivä uutta sisältöä, mutta luetuinta materiaalia siellä ovat vanhat päivitykset, joita tarkennetaan yhteisöllisesti kaikenaikaa. Sisältöstrategia-ajattelu liittyy hyvin Wikipediaan ja alla valotan, miten tämä yhtenäisyys löytyy.

1. Ihmiset liikkuvat verkossa tiedon perässä – ainakin työssään verkossa liikkuvat ihmiset. Me tarvitsemme uutta tietoa omalta alaltamme, uusia näkemyksiä ja kehityslinjoja, jotta pärjäämme työssämme luoden uutta. Wikipedia on ansainnut paikkansa top-of-mindissa mitä tulee yleistiedon hakemiseen. Verrattain monella erikoisalallakin se on oiva paikka etsiä tietoa.

2. Kiinnostavaa tietoa jaetaan. Tämä on yksi syy siihen, miksi Wikipedia-artikkelit ovat hyvin luettuja mikä saa ne nousemaan myös hyvin hakusanasijoituksissa.

3. Uusin tieto kiinnostaa. Wikipedia tarjoilee etusivuillaan aina uusimpia tärppejä ja knoppitietoja. Miten usein olet klikannut kiinnostavaa tekstiriviä ja navigoinut Wikipedian tahtomille sivuille vaikka näin ei alun perin olut tarkoitus?

4. Wikipedia on helppokäyttöinen ja selkeä. Se myös ohjaa hienolla tavalla artikkelien teematietojen syventämistä. Artikkeliin on sijoitettu useimmiten termejä, joista saa nopeasti lisätietoa ja lopusta usein löytyy lisätietoja aiheesta.

5. Wikipediassa ei myydä mitään. Tieto on sinänsä arvo, muttei se ole markkinointijargonia.

Onnistut sisältöstrategiasta ja sisällöntuotannossa kun seuraat näitä ohjeita.       

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti